Lidya Madencilik
Türkiye’nin batısında yer alan Balıkesir ilinde bulunan, metamorfik şistlerin içinde oluşan masif bir sülfit yatağıdır. Yatağın üst kısmı oksitlenmiş olup altın ve gümüş cevherleşmesi görülürken, alt kısımlarda ise ekonomik değere sahip bakır, çinko, altın ve gümüş içeren polimetalik cevherleşmeyi içeren bir sülfit yatağıdır.
- Lidya’nın keşiften üretime ilk projesidir.
- Polimetalik emtialardan oluşan bir madendir.
- Türkiye’nin batısında; enerji hatlarına, kara ve deniz yoluna ve pazara yakın bir bölgede yer almaktadır.
- İki aşamalı maden; yığın liçi yöntemiyle altın ve gümüş, flotasyon yöntemiyle bakır ve çinko üretim yapacaktır.
- 15 yıllık maden ömrü ile 2022’de ilk üretimi gerçekleştirdi.
Lidya, izin sürecinin tamamlanmasının ardından sülfit cevheri ile ilgili fizibilite çalışmalarına devam ederken, altın ve gümüş üretimini sağlamak amacıyla oksit tesisinin inşaatına başlamayı planlamaktadır.
Proje sahası; elektriğe, otoyollara, limanlara ve havalimanlarına kolay erişimi bulunurken, iş gücünün ve madencilik faaliyetlerinin yoğun olduğu iyi bir konumda yer alıyor.
“Faaliyetlerimiz, “Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmelik” hükümlerine tâbidir. Yönetmelik Madde 7’de istenilen bildirimler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın EÇBS Sistemi (BEKRA) üzerinden yapılmıştır. Dahili Acil Durum Eylem Planı, hazırlanarak BEKRA sistemine yüklenmiştir. İşletmemiz “Üst Seviyeli” kuruluş olarak belirlenmiş olup, Yönetmeliğin Madde 11 hükümleri gereğince hazırlanması gereken “Güvenlik Raporu”, hazırlanmış ve teftiş edilmiştir. Yönetmeliğin Madde 16 hükmü gereğince hazırlanan bilgilendirme dokümanına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.